Over ons

Het begin
Montmartre Oosterhesselen begon in 2005 op initiatief van Michiel Lauret, inwoner van Oosterhesselen (Zuid-oost Drenthe) en kunstliefhebber. Wandelend over het Montmartre in Parijs dacht hij aan een expositie van amateurschilders welke ooit jaren daarvoor in de NH Kerk te Oosterhesselen was gehouden, waaraan uitsluitend inwoners van Oosterhesselen meededen. En dat waren er heel veel.

Het idee ontstond om, als er zoveel schilders in Oosterhesselen waren, om deze op de Brink te laten schilderen en zodoende een ‘Klein Montmartre’ te organiseren.
Met de namenlijst van de expositie en ‘hoort zegt het voort’ kwamen er nog veel meer namen te voorschijn. Jan Nibourg, uitbater van Café Deen aan de Brink, kwam met het idee om Montmartre te organiseren tijdens de Drentse Fiets4Daagse, dan waren we meteen verzekerd van een grote toeloop van bezoekers.

Historische kerkje als galerie
In mum van tijd werden er twee grote schildersezels als reclameborden gemaakt. Een andere inwoner kwam met het idee om gelijktijdig een expositie te houden in de Kerk. Dat kwam goed uit want de NH Kerk was toch open vanwege het Mini Kerkepad dus ook dat hoefde niets te kosten.

Er vormde zich een commissie bestaande uit Michiel Lauret (organisatie); André Kuipers (expositie in de kerk) en Jan Nibourg (horeca).

Lees verder…